De lijnen 13 en 14 van Connexxion zullen mogelijk verdwijnen. (Foto: Connexxion)

College wil opheffing buslijnen 13 en 14

Als het aan het College van Burgemeester en Wethouders ligt, worden Connexxion-buslijnen 13 en 14 opgeheven. Dat werd tijdens de commissievergadering Economie en Verkeer van afgelopen woensdag duidelijk na vragen van GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft, die geruchten had gehoord over het mogelijk opheffen van de lijnen.

Scheidend wethouder Alexander Pechtold van Verkeer maakte gauw een einde aan de twijfel. “Het gerucht is juist. Lijn 13 en 14 zullen, als het aan het College ligt, opgeheven worden op advies van de consumentenorganisatie RLOV (Reizigersadviesraad voor Leiden voor het Openbaar Vervoer – red.). We moesten kiezen tussen bezuinigen op andere lijnen of een duidelijk besluit nemen rond de lijnen 13 en 14”. Over eventuele alternatieven voor de buslijnen die het College weg wil hebben bestaat onduidelijkheid, omdat het adviesrapport van de RLOV nog niet beschikbaar is, ondanks dat het al in juni klaar zou zijn. De wethouder Verkeer zal op een later tijdstip terugkomen op dit onderwerp.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×