Laurier: "Pechtold pleegde geen kiezersbedrog"

Sinds begin juli bekend werd dat Alexander Pechtold burgemeester zou worden van de gemeente Wageningen gaan er in de stad stemmen op die vinden dat de D66-wethouder kiezersbedrog pleegde door zo kort na de gemeenteraadsverkiezingen op te stappen. Pechtold was bij de verkiezingen in maart 2002 bovendien lijsttrekker. “Als je weet dat je zo snel weggaat, moet je dat niet doen, anders pleeg je kiezersbedrog,” was een regelmatig terugkerend verwijt.

Pechtold zelf heeft zelf altijd gezegd dat hij de huidige collegeperiode niet vol zou maken, maar ook voor hem kwam zijn benoeming onverwachts. Afgelopen zomer zei hij daar zelf het volgende over: “Ik had inderdaad gezegd weg te zullen gaan, maar had absoluut niet verwacht dat dat nu al zou zijn. Ik heb één keer gesolliciteerd en het was meteen raak. Ook tot mijn eigen verrassing.” Laurier valt Pechtold nu bij met de onthulling dat Pechtold een staatssecretariaat heeft afgewezen om wethouder in Leiden te kunnen blijven.

“Je hebt het me in vertrouwen verteld en ik heb beloofd om het niet te vertellen. Maar ik doe het nu toch,” zei Laurier donderdagmiddag bij het afscheid van Pechtold. In 1998 is hij door zijn partij gepolst voor een staatssecretariaat. Pechtold was toen net 15 maanden wethouder en bedankte daarom voor de eer.

Leiden pechtold


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×