Ook tijdens Werfpop. afgelopen juli, waren de GGD-dames actief met het geven van voorlichting. (Archieffoto: Chris de Waard).

GGD geeft SOA-voorlichting op 3 oktoberkermis

Donderdag 2 oktober geeft de GGD op de kermis voorlichting over sexueel overdraagbare ziekten. De GGD-ers delen kraskaartjes met vragen over veilig vrijen uit. Voor het openkrassen van het juiste antwoord krijg je een gratis zuurstok. De zuurstok hoort op een kermis thuis en er zit volgens de GGD een boodschap aan vast: SOA sucks!

 

Het aantal Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (kortweg SOA) in Nederland blijft stijgen. Het lijkt er dus op dat het niet meer zo nauw wordt genomen met ‘veilig vrijen’. “En een SOA oplopen is zeker geen pretje. Een behandeling is altijd nodig, je kunt een ander besmetten als je een SOA opgelopen hebt en je bent zelf ook extra vatbaar voor het HIV-virus. Het lastige is dat je niet altijd merkt dat je besmet bent. Soms duurt het weken of zelfs maanden voor je iets merkt, maar er zijn ook mensen die nooit klachten krijgen,” aldus de GGD.

“Reden genoeg dus om zo’n vervelende SOA te voorkomen! En dat is eigenlijk heel simpel: door veilig te vrijen, voorkom je narigheid. Iedereen weet het, maar het risico dat het jou overkomt, wordt vaak te laag ingeschat.”

Met vragen over SOA en veilig vrijen kun je terecht bij de GGD Zuid- Holland Noord, afd. AGZ Preventie: (071) 516 33 22 (ma t/m do van 9.00 – 17.00 uur).
Surf ook eens naar www.soa.nl of www.ggdzhn.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×