Leeftijdsrecord gebroken

De Leidse ‘oma van Dam’ is niet meer de oudste vrouw die ooit in Nederland heeft geleefd. Met het bereiken van de leeftijd van 113 jaar en 89 dagen mag Hennie van Andel-Schipper uit Hoogeveen zich nu de oudste Nederlandse ooit noemen. Zij heeft vrijdag het leeftijdsrecord gebroken. Dat stond op naam van mevrouw C.A. van Dam-Groeneveld die op 16 februari 2001 overleed.

Mevrouw Van Andel leeft nog in goede gezondheid, zei directeur J. Beijering van het verzorgingstehuis Westerkim in Hoogeveen. “Mevrouw ziet en hoort slecht. Ook het lopen wordt wat minder. Maar in haar bovenkamertje werkt het nog prima en ze is verder goed gezond”, zei Beijering.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×