Wethouder Rogier van der Sande overhandigde donderdagmiddag de Jan van Houtpenning aan een verbouwereerde Frans Smit. (Foto's: Bram Pater).

Jan van Houtpenning voor Frans Smit

Donderdagmiddag is Frans Smit, algemeen onderhoudsmedewerker in het stadsdeel Midden, door het college van Burgemeester en Wethouders onderscheiden met de Jan van Houtpenning. De penning werd uitgereikt door wethouder Van der Sande (Wijkbeheer) tijdens de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer Smit. Smit kreeg de Jan van Houtpenning voor zijn jarenlange intensieve inspanning voor de dienst Milieu en Beheer en de (binnen)stad.

Binnen het team van stadsdeel Midden heeft hij veel bijgedragen aan de verfraaiing van de binnenstad, veel initiatieven tot verbetering van de bloemversieringen en straatmeubilair genomen en veel werkzaamheden uitgevoerd die de dienst veel geld hebben bespaard.

De heer Smit is 39 jaar lang in dienst van de gemeente Leiden geweest. Eerst bij Bruggen, daarna bij de Plantsoenendienst en vanaf 1993 in stadsdeel Midden. Hij heeft gedurende zeer lange periode blijk gegeven van bijzondere betrokkenheid bij de stad en de dienst Milieu en Beheer.

Bijzondere zorg voor het Van der Werfpark, bedenker en uitvoerder van het bloemenmozaïek van de Leidse Sleutels bij het standbeeld van Van der Werf, verfraaiing van de binnenstad met zomerbeplanting en bloembakken, eigenhandige verbouwing enkele onderkomens/kantoorruimten van het wijkdeel om geld te besparen; al met al een initiatiefrijke medewerker.

Ook met betrekking tot het redden en repareren van straatmeubilair heeft de decorandus zijn sporen verdiend. Door hem is veel werk voor de verfraaiing van de binnenstad verzet. “Hij heeft zich meer dan normaliter van iemand in zijn functie verwacht mag worden ingezet voor de gemeentelijke dienst en daarom voldoet hij aan de criteria die aan toekenning van de Jan van Houtpenning worden gesteld,” aldus het College.

Advertentie

Leiden jan van houtpenning


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×