Jaco Luijendijk alweer de beste in Trappenloop

Jaco Luijendijk heeft in Rotterdam de Nationale Nederlanden Trappenloop gewonnen. Voor de negende maal werd dit bijzondere evenement gehouden in het hoogste gebouw van Nederland, de Goudse Poort. Na een aanloop van 600 meter moeten de lopers zo snel mogelijk 745 treden nemen. Het overbruggen van 150 meter hoogteverschil in enkele minuten betekent een enorme aanslag op vooral de bovenbenen.

In het verleden wist menig toproeier, -schaatser en -hockeyer zich te mengen in de strijd om de overwinning, maar de editie van 2003 werd beheerst door atleten. Jaco Luijendijk won dit jaar op de Nederlandse Kampioenschappen een bronzen medaille op de 3000 meter steeple chase, maar hij mag zich onderhand ook specialist trappenlopen noemen. De afgelopen vier jaar belandde hij telkens op het podium: tweemaal op de hoogste trede en tweemaal als tweede. Ditmaal moest hij in de aanloop 800 meter topper Bram Som nog voor laten gaan, maar eenmaal op de trappen namen Fouad Fertoute van Rotterdam Atletiek en Luijendijk van Leiden Atletiek de leiding.

Halfweg nam Luijendijk de leiding om die niet meer af te staan. Geheel verzuurd, maar in een persoonlijke recordtijd van 6.51,4 bereikte hij de finish. 14 tellen later finishte Fertoute, Bram Som werd uiteindelijk 4e in 7.17.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×