Het vaandel van de Vrienden van de Reveilll-je is zondag opgenomen in de Leidse collectie van De Lakenhal. (Foto's: Chris de Waard).

3 Oktobervaandel in collectie Lakenhal

Het onlangs opgedoken vaandel van de Vrienden van de Reveilll-je is zondagmiddag na afloop van de 3 oktoberlezing overhandigd aan Ingrid Moerman, conservator van De Lakenhal. Claas Griffioen schonk het vaandel, als oud-voorzitter van ‘de vrienden’ aan de 3 October Vereeniging. Volgens archivaris Rens Heruer hebben ‘scherpe onderhandelingen’ er nu toe geleid dat het vaandel een veilig plekje in Stedelijk Museum De Lakenhal krijgt.

Ingrid Moerman van de Lakenhal is blij met het vaandel: “Het is nog niet echt historisch, maar dat wordt het vanzelf. Bovendien is de vereniging opgeheven. Het Leidse verleden weerspiegelt zo toch in de collectie van De Lakenhal, dus we wilden ook dit vaandel graag hebben.”

De Lakenhal heeft al een uitgebreide collectie vaandels van Leidse verenigingen. Die van Werkmans Wilskracht heeft een speciale status binnen het museum. Moerman: “Werkmans Wilskracht bestaat nog en één keer per jaar komen ze het vaandel halen.”

Leiden 3 Oktober


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×