Terroriserende Voorschotense jongeren (15) opgepakt

In Voorschoten zijn twee 15-jarige jongens aangehouden die maandenlang tientallen jongeren in de wijk Boschgeest hebben geterroriseerd. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Stuk voor stuk lieten alle slachtoffers, die in leeftijd uiteenliepen, zich intimideren en durfden niets aan hun ouders te vertellen.

De twee 15-jarige jongens persten het geld en mobiele telefoons van zowel jongens als meisjes af. Met het resterende beltegoed belden ze vervolgens naar Marokko. Bovendien vernederden ze een aantal meisjes en behandelden ze hen zeer slecht. Behalve dat ze dikwijls bij de borsten werden gegrepen, kregen de dames ook te maken met messen, waarmee het tweetal de jonge meiden dwongen tot ook tot seksuele handelingen.

De politie heeft inmiddels al 30 aangiften verzameld. Volgens justitie zijn de slachtoffers bang dat ze door de jongens worden gestraft, omdat ze nu hun mond open hebben gedaan.

Een vader van de slachtoffers reageerde zeer geëmotioneerd: “Dat mijn kind al die maanden niet heeft durven vertellen dat het zo bedreigd, mishandeld en vernederd werd. Ik ga bijna kapot aan mijn wraakgevoelens. Dit is een horrorverhaal! Dat twee klootzakken in staat zijn maandenlang de buurt te terroriseren is krankzinnig. Die smeerlappen hebben tegen onschuldige meisjes staan aanrijden, dwongen die arme grietjes tot walgelijke dingen en gingen er na afloop ook nog met hun geld vandoor. Ik ben kotsmisselijk van dit hele verhaal!”

Het OM houdt de twee 15-jarige jongens voorlopig nog in voorarrest.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×