De Space Expo Kosmonautentest voor jong en oud

In de herfstvakantie, van zaterdag 11 oktober tot en met zondag 26 oktober, daagt Space Expo in Noordwijk bezoekers uit met de Kosmonautentest. Kinderen kunnen zich meten met hun vaders, moeders, oma’s en opa’s en het ruimtevaartgevoel ervaren zonder een lange training in Rusland of de Verenigde Staten.

Bij de Space Expo Kosmonautentest maken de deelnemers kennis met vele elementen voor een geslaagd ruimteproject. Samenwerking, competitie en veel plezier zijn de sleutels voor het succesvol voltooien van de ludieke test. Eén van de onderdelen is de speciaal ontwikkelde eiervalproef, waarbij de deelnemers in plaats van een satelliet een ei moeten verpakken en de beschermende laag moeten testen op functionaliteit. Werken in gewichtloze toestand, zoals astronauten dat doen in een groot zwembassin, wordt gesimuleerd in de glovebox. En net als echte astronauten trainen de deelnemers in het gebruiken van het ruimtetoilet met hulp van een videocamera en een monitor.

Pixelmania is een spel voor twee deelnemers waarin Nederland vanuit de ruimte in beeld wordt gebracht. Bij de ERA-game is de opdracht een zonnepaneel te repareren in een 3D-simulatie. De fysieke gesteldheid van de deelnemers wordt getest bij oriëntatieproeven die ruimtelijke desoriëntatie simuleren.

Met dit herfstprogramma laat Space Expo zien dat ruimtevaart niet alleen interessant, flitsend en complex is, maar ook leuk om te doen. Kinderen die betere aspirant-astronauten blijken te zijn dan hun ouders of grootouders, verdienen naar keuze een ruimtevaartkwartetspel of het Space Expo junior puzzelboek. Bovendien krijgt iedere deelnemer een heus astronautendiploma.

De permanente ruimtevaarttentoonstelling Space Expo (Keplerlaan 3, Noordwijk, t: 0900 87654321) is het officiële bezoekerscentrum van ESA / ESTEC. ESTEC (European Space Research & Technology Centre) is het technisch centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency). Uitgebreide informatie over Space Expo vindt u op website www.space-expo.nl.

Advertentie

Geen categorie space-expo


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×