Naturalis ontleedt Bultrug

Natuurhistorisch museum Naturalis is ingeschakeld om de dinsdag bij Rotterdam aangespoelde Bultrug te ontleden. De bultrug walvis die dinsdag aanspoelde op de Maasvlakte zal niet worden opgezet. Dat zegt de zoogdierconservator van Natuurhistorisch Museum Naturalis uit Leiden. Het lijf van het ongeveer acht jaar oude dier, dat al twee weken geleden overleed op zee, is door gasophoping opengebarsten. Daardoor is het skelet niet meer in tact en ontbreekt bijvoorbeeld een deel van de wervels en de onderkaak. Medewerkers van het museum zijn woensdag de gehele dag bezig geweest om de dode walvis te ontleden.

Het is de eerste keer dat in Nederland een bultrug aanspoelt. Het beest is waarschijnlijk verdwaald geraakt. Naturalis wist al bijna een week dat er en dode walvis in de Noordzee dreef. Vorige week heeft Rijkswaterstaat het dier naar open zee gesleept omdat het in de vaarroute van de scheepvaart lag. Er werd toen nog aangenomen dat het om een dwergvinvis ging.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×