Vier aanhoudingen na moedwillige aanrijding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen aangehouden, nadat één van hen, een 23-jarige man uit Zoeterwoude, moedwillig met zijn auto was ingereden op een 23-jarige Leidenaar. Deze is met een beenfractuur en een hoofdwond overgebracht naar het LUMC. De twee andere verdachten komen uit Amersfoort. Zij veroorzaakten op de kruising van het Levendaal met de Oranjeboomstraat bewust een aanrijding met de eerste twee verdachten.

De vier aangehouden verdachten zijn twee mannen van 17 en 23 jaar uit Zoeterwoude-dorp en twee mannen van 19 en 20 jaar uit Amersfoort. De verdachten uit Zoeterwoude zaten in een auto die bestuurd werd door de 23-jarige. Vermoedelijk reed hij op de Lammermarkt moedwillig in op een 23-jarige man uit Leiden. Mogelijk speelde een ruzie tussen de betrokkenen, eerder op de avond, een rol bij de aanrijding. Na de aanrijding reed bestuurder door en botste tegen een geparkeerde auto. Vervolgens gingen ze er vandoor.

De aanrijding werd gezien door de twee andere verdachten, de mannen uit Amersfoort. Het gaat om broers van de eigenaar van de geparkeerde auto. Zij gingen achter de doorrijder aan en veroorzaakten op de kruising van het Levendaal met de Oranjeboomstraat een aanrijding om ze te laten te stoppen. Vervolgens haalden ze de twee mannen uit de auto en mishandelden hen. Daarop greep de politie in.

Drie verdachten werden na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De Zoeterwoudse bestuurder wordt voorgeleid bij justitie in Den Haag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×