Verlies Crucell loopt op

Het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell heeft in het derdekwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 7,2 miljoen euro. Verleden jaar bedroeg het verlies in die periode 6,5 miljoen euro. De omzetvan de ontwikkelaar van vaccins kwam uit op 1,2 miljoen euro. Dat was 0,8 miljoen euro minder dan in dezelfde periode van het vorige jaar, aldus het bedrijf maandag.

Crucell haalt zijn omzet voornamelijk uit de verkoop van licenties aan medicijnproducenten. Drie contracten liepen in het derde kwartaal af. Daartegenover stond een nieuwe overeenkomst. Een kwart van de omzet kwam van overheidssubsidies, tegen 0,5 miljoen euro in het derde kwart van 2002. De kosten stegen naar 9,8 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar bedroegen die 9,4 miljoen euro.

Leiden crucell


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×