Rijden onder invloed

De politie heeft op maandag 13 oktober omstreeks 22.55 uur een 33-jarige automobilist uit Warmond aangehouden, wegens het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de 2e Binnenvestgracht. De bestuurder werd op de Rijnsburgerweg staande gehouden, nadat hij een geslotenverklaring was ingereden. Daarnaast viel het rijgedrag van de bestuurder op. De agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht, waarna een blaastest werd afgenomen. De ademanalyse gaf een uitslag aan van 700 ug/l, terwijl de limiet op 220 ug/l ligt – ruim driemaal teveel dus. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×