Leidse aflevering Ter Land, Ter Zee en in de Lucht op TV

Het is alweer enige tijd geleden dat het in Leiden werd opgenomen, maar zaterdag 25 oktober wordt het daadwerkelijk uitgezonden: Te Land, Ter Zee en in de Lucht. Op 12 juli was de Herengracht het decor van de opnames van het onderdeel Hoog en Droog. Bij dit onderdeel proberen de deelnemers boven het water van de gracht met een zelfgemaakte constructie rijdend, glijdend of lopend langs twee staaldraden zo snel mogelijk een wedstrijdtraject van ongeveer 25 meter af te leggen.

Leiden had deze dag de primeur van het onderdeel ‘Spijkerbroek hangen’. De bedoeling van dit onderdeel is dat de deelnemers zo lang mogelijk aan een spijkerbroek boven de gracht blijven hangen. Een ander speciaal moment was de huldiging van de Leidenaar Vincent van der Walle, die van loco-burgemeester Geertsema ter ere van zijn 25ste optreden als deelnemer aan het programma een bokaal kreeg. Behalve het spel zelf, is er in het programma ook ruimte voor beelden van de Leidse binnenstad.

De uitzending is zaterdagavond 25 oktober om 19.55u bij de TROS op Nederland 2.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×