Universiteit Leiden en TU Delft vergroten samenwerking

Door middel van een vernieuwde overeenkomst zetten de Universiteit Leiden en de TU Delft de deur naar verdere samenwerking wijd open. De nieuwe overeenkomst wordt in december ondertekend door Hans van Luijk en Anne Willem Kist, met paragrafen over zaken als gemeenschappelijke opleidingen en het afstemmen van commercieel kennisbeleid. Hoewel er geen getallen en tijdschema’s in voorkomen, spreken beide universiteiten wel een sterke wens tot nauwere samenwerking uit.

Uit de conceptovereenkomst blijkt dat Delft en Leiden zoveel mogelijk willen samen optrekken als het gaat om samenwerking met het bedrijfsleven. Bovendien worden langdurige samenwerkingsverbanden met commerciële partijen niet aangegaan zonder overleg met de andere universiteit.

De faculteit TNW van de TU Delft werkt al jaren nauw samen met voornamelijk de Leidse faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Dat leidde onder meer tot de opleiding Life Science and Technology, waarbij ook het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een rol speelt. Sinds september lopen een gezamenlijke Bachelor Wiskunde (waarbij de TU Delft de variant Toegepaste Wiskunde voor haar rekening neemt) en een Master Nanoscience. In 2004 gaat een gezamenlijke opleiding industriële ecologie van start.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×