D66-Kamerlid wil geen band met VVD bij EU-verkiezingen

D66-Kamerlid Van der Laan kan zich niet goed voorstellen dat haar partij bij de verkiezingen van het Europees Parlement volgend jaar een lijstverbinding aangaat met de VVD. Volgens Van der Laan, tot vorig jaar europarlementariër, is de VVD te anti-Europees. Van der Laan zei dat maandag tijdens een symposium aan de Leidse universiteit over het Europese beleid van Paars.

Hoewel VVD en D66 in het europarlement allebei deel uitmaken van de liberale fractie, lopen hunstandpunten soms sterk uiteen. Volgens Van der Laan heerst in de VVD te veel een sfeer van euroscepsis. Overigens moet D66 nog een formeel besluit nemen over het aanbod van de VVDvoor een lijstverbinding, waarbij partijen elkaars restzetels toegewezen kunnen krijgen.

Van der Laan verwacht dat het partijcongres daarover volgende maand een besluit neemt na een advies van het hoofdbestuur. VVD-fractieleider Van Aartsen reageerde in Leiden laconiek op de woorden van Van der Laan. ,,We zullen zien. Het aanbod geldt nog steeds.” Volgens Van der Laan hoeft het niet doorgaan van een lijstverbinding van D66 en VVD niet te betekenen dat de twee partijen niet langer van dezelfde fractie in het europarlement deel kunnen uitmaken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×