Regiomiddag voor PDS-patiënten

De PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) Belangenvereniging houdt zaterdag 8 november een regiomiddag met als doel lotgenoten in contact te brengen en hen tevens voor te lichten op het gebied van PDS. Er zal ook een lezing worden gehouden over de behandeling van PDS door middel van hypnotherapie.

PDS, ook wel een spastische darm genoemd, is een uiterst vervelende kwaal waar ongeveer 20% van de Nederlanders last van heeft. Bij deze aandoening is er vaak sprake van krampende of zeurende buikpijn, wat gepaard gaat met diarree of obstipatie. Er kan geen oorzaak worden gevonden. De huisarts kan wel een dieet en ondersteunende medicijnen voorschrijven, maar volstaat ook geregeld met het advies er maar “mee te leren leven”. Bij sommige mensen kan hypnotherapie echter een oplossing bieden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×