Patiënten keuren ziekenhuiseten

Een proefpanel, bestaande uit patiënten en medewerkers van het Diaconessenhuis, keurt een aantal middagen gehaktballen, tomatensoepen of gekookte witlof. Volgend jaar bouwt het Diaconessenhuis de centrale keuken om tot een compactkeuken.

Op 9 september ontving het Diaconessenhuis de goedkeuring van het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen om de centrale keuken te verbouwen van een productiekeuken tot een compactkeuken. Dit houdt in dat het Diaconessenhuis de meeste producten kant en klaar inkoopt en nog maar een kwart van de maaltijden zelf gaat bereiden. Het proefpanel kiest nu de beste producten uit.

Eind 2004 is de verbouwing klaar en wordt gestart met deze nieuwe maaltijdbereiding. De patiënten van het Diaconessenhuis krijgen dan ’s avonds in plaats van ’s middags hun warme maaltijd. Momenteel wordt nog bekeken of gewerkt gaat worden met een buffetkar. Patiënten kunnen dan direct hun maaltijd samenstellen en hoeven ’s ochtends niet hun menukeuze op te geven. Voor de broodmaaltijd tussen de middag komt in ieder geval de buffetkar aan het bed.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×