744 bekeuringen voor fietsen zonder licht

De politie is begonnen met het verbaliseren van fietsers die zonder licht rijden. De hele maand oktober heeft de politie fietsers gewaarschuwd dat zij binnen twee dagen het licht moesten laten repareren. De komende zes weken zal de politie in Leiden-Voorschoten extra controleren op het voeren van fietsverlichting. De actie vloeit voort uit een landelijke campagne waar onder andere 3VO het initiatief voor heeft genomen.

De campagne “Laat je zien” heeft veel publiciteit gekregen waarbij flink is gewaarschuwd om het fietslicht in orde te maken. Het niet voeren van deugdelijke fietsverlichting kan leiden tot een boete die varieert van € 13 tot ongeveer € 23. In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2003 heeft een ruim 30-koppig team van de politie in het centrum van Leiden en Voorschoten gecontroleerd. Er werden 744 bekeuringen uitgeschreven.

De komende zes weken controleert Politie Hollands Midden de fietsverlichting weliswaar als onderdeel van de dagelijkse routine maar zullen zij extra alert zijn in het kader van de campagne.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×