Landskampioen zwemmen LZ 1886 verstevigt eerste plaats

LZ 1886 heeft zondag in de verenigingscompetitie zijn eerste plaats verstevigd. Ondanks de zware tegenstanders wist LZ zijn voorsprong met 27 punten te vergroten. Deze zondag zou de zwaarste in deze competitie worden dit seizoen, zo had LZ vooraf verwacht. Niet alleen de afstanden die gezwommen moesten worden, maar ook de samenstelling van tegenstander “De Dolfijn SPAX” uit Amsterdam leken op voorhand te zwaar voor LZ 1886. Maar dat bleek mee te vallen.

LZ 1886 nam zelfs nog wat extra voorsprong. LZ 1886 presteerde gewoon goed en wist met de vaste zwemmers de tweede ronde te winnen. Bij LZ hebben vooral de jeugdzwemmers hun stinkende best gedaan door stuk voor stuk gigantische pr’s te zwemmen.

De junioren zijn een beetje uit het dal aan het kruipen door voorzichtig hun oude tijden weer te zwemmen en af en toe hun tijden te verbeteren. Enkele junioren maakten een uitschieter. Zoals Boris van Putten die op de 200 schoolslag een limiet wist te zwemmen voor de NJK in januari 2004. Ester Nijgh is zo’n uitzondering bij de dames. Zij wist haar veelal zeer oude tijden zondag te verbeteren en zeer goede tijden neer te zetten. Ook Lennek van Schaik wist mooie tijden te zwemmen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×