Voorzitter Chris Verplancke (2e van rechts) van de Stichting Rembrandtgala poseert met de Noordwijkse burgemeester Harry Groen (uiterst rechts). In het midden directeur Jan van den Bosch van de Fortis bank die net als vorig jaar als hoofdsponsor optrad. Ook de Wageningse burgemeester Alexander Pechtold kan nog niet helemaal buiten Leiden en was dus aanwezig.

Rembrandt Gala in Huis ter Duin

Vorig jaar werd voor de eerste keer het Rembrandt Gala georganiseerd. Toen in Groenoordplaza in Leiden. Om het gala, maar vooral Rembrandt ook buiten Leiden te promoten, werd de tweede editie in het Noordwijkse Huis ter Duin gehouden. Een goede keus van de organisatie die het uitverkochte gala zag groeien van zo’n 350 naar 520 bezoekers.

Vorig jaar ging er een cheque van 10.000 euro in de Rembrandtpot. Dit jaar was dat bedrag maar liefst twee maal zo hoog.

Met het gala willen de organisatoren Leiden op de kaart zetten als Rembrandtstad. Ook wordt er elk jaar een bedrag gedoneerd aan het Rembrandtfonds. Met dat fonds worden in 2006 allerlei activiteiten bekostigd rond de herdenking van de 400e geboortedag van Rembrandt.

Het Rembrandt Gala werd geopend door maar liefst 90 leerlingen van het Koninklijk Conservatorium. Vervolgens trad pianist Roberto Giordano op. Hij won eerder dit jaar het ‘Laureaat Koningin Elisabeth Wedstrijd, Piano 2003’.

Na het diner werd het schilderij ‘Rembrandt’ van Evert van Seggelen door Christie’s geveild. Het wisselde voor 5.000 euro van eigenaar. De opbrengst komt ten goede van het Willem Alexander Kinderfonds van het LUMC die het geld zal gebruiken om een nieuwe camera voor de kindertelevisie aan te schaffen.

Het Rembrandt Gala werd afgesloten met optredens van U-dance en de Dutch Diva’s.

Geen categorie rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×