Beëdiging vernieuwde Gemeentelijke Opsporingsambtenaren

Wethouder Rogier van der Sande ontvangt donderdagmiddag 33 ambtenaren van de sector Stadstoezicht, die worden beëdigd als Gemeentelijk Opsporingsambtenaar (GOA). Daarmee gaat een wens van het college van Burgemeester en Wethouders in vervulling. Het College wilde namelijk heel graag één ambtenaar die niet alleen mag opsporen en handhaven, maar ook boetes mag uitschrijven. De beëdiging wordt gedaan door districtschef Peye de Meij van Politie Hollands-Midden.

De taken toezicht en handhaving van de sector Stadstoezicht worden nu als het ware in elkaar geschoven. De betreffende ambtenaren krijgen door de beëdiging de bevoegdheid om te handhaven op de taakvelden verkeer, milieu, openbare ruimte en flora/fauna. In de praktijk houdt dit in dat een GOA-koppel dat als hoofdtaak parkeren heeft, ook kan ingrijpen bij overtredingen op het gebied van de andere taakvelden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×