LWO genomineerd als Maatschappelijk Ondernemer van het Jaar

“Trajekt” en “Xonar” motiveren kanszoekende jongeren uit Maastricht. De Leidse Welzijns Organisatie gaat voor externe profilering door interne verbetering. En WelzijnsOrganisatie Centrum in Den Haag haalt ex-verslaafden en ex-patiënten uit isolement. Een van deze drie organisaties wordt op 19 november de Maatschappelijk Ondernemer van het Jaar 2003 en ontvangt een kunstwerk van Milo Magnani. De prijs is een initiatief van de Maatschappelijk Ondernemers Groep, brancheorganisatie van Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van mw A. Jorritsma (burgemeester van Almere) heeft de inzendingen beoordeeld en maakt op 19 november de winnaar bekend.

Een “Beter op koers-traject” is ingezet door de Leidse WelzijnsOrganisatie om de kwetsbare organisatie om te vormen tot een sterke transparante maatschappelijke onderneming. Na het in kaart brengen van de sterke en de verbeterpunten worden ieder kwartaal de verbeterpunten aangepast en besproken. Dit moet leiden tot strategisch beleid op langere termijn. Verbeterteams, extra stafuren, maandelijks een beleidsdag en een kwaliteitsuurtje en werkconferenties zorgen voor draagvlak binnen de organisatie. Enkele resultaten zijn: een missie, visie en programmalijnen, financiële reorganisatie, definiëring producten, intranet, website en personeelsblad.

Tijdens het jaarcongres van de MOgroep op 19 november in FIGI Zeist presenteren de genomineerden zich om ongeveer 16.00 uur. Daarna licht mevrouw Jorritsma de keuze van de jury toe en reikt de prijs uit.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×