Grote opkomst bij scholierencross in Leidse Hout

Afgelopen vrijdag (7 november) organiseerde Leiden Atletiek in samenwerking met de schoolsportcommissie Leiden weer de jaarlijkse scholierencross. In diverse categorieën streden bijna 200 leerlingen van basisscholen en van het voortgezet onderwijs om de beschikbare bekers.

Om 15.15 sloegen eerst de middelbare scholieren van de met vlaggen versierde baan af richting de Leidse Hout. In het park legden zij twee ronden af om weer terug te keren op de baan, waar DJ Jorick Hendriksen de muziek verzorgde. Uiteindelijk was Lukas van de Wetering de eerste die de baan weer betrad, maar omdat de leerling van het Stedelijk Gymnasium slechts als ‘voorloper’ buiten mededinging meedeed, ging de overwinning naar Vincent Liemburg (Rijnlands Lyceum). Hij legde de 3300 meter af in 13.18 minuten.

Bij de meisjes ging de overwinning naar Suzanne Bos (Stedelijk Gymnasium) in 15.04. Ook bij de jongere middelbare scholieren ging de overwinning naar het Rijnlands Lyceum, Milan Stepanousky won in 14.09 minuten. Na de prijsuitreiking was het vervolgens de beurt aan de basisscholieren, die één ronde moesten afleggen. Begeleid door voorloper Tim Brouwer de Koning kwam Mark Ravensbergen van Het Kompas als eerste aan. Extra knap van Mark, omdat hij nog bij de jongere categorie hoorde. Met zijn tijd (8.19) was hij ruim sneller dan Marien Teeuw van De Tweemaster, die in de oudere categorie won in 8.35. Bij de meisjes was Liesbeth Bos van de E.L.S. het beste in 8.56 minuten.

Bij de jongere meisjes won haar schoolgenote Rosalie van der Hoek in 10.55 minuten. Nadat de organisatoren Norbert Groenewegen en Roel Hendriksen de prijzen hadden uitgereikt liep de baan weer langzaam leeg en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde middag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×