Stichting TEGEN-BEELD winnaar Zilveren Veer

2

Drie keer eerder waren ze genomineerd en dinsdagavond was het dan eindelijk raak. Na hun vierde nominatie voor de Zilveren Veer Cultuurprijs ging de Stichting TEGEN-BEELD, bekend van de muurgedichten in Leiden, er met de eerste plaats vandoor. TEGEN-BEELD stopt het geldbedrag van 3500 euro in een fonds voor de restauratie van de gedichten.

Tweede werd de Leidse Video- en Smalfilm Liga die overigens door het publiek op nummer 1 was gezet. De vakjury gaf echter zoveel punten aan de Stichting TEGEN-BEELD dat die uiteindelijk de Zilveren Veer in ontvangst kon nemen.

Opvallende afwezige bij de prijsuitreiking was Ben Walenkamp. Hij is al sinds jaar en dag de grote drijvende kracht achter de Leidse Muurgedichten, maar was verbolgen dat ze nu al drie keer waren genomineerd zonder te winnen. Voor deze vierde nominatie bedankte hij dan ook en liet de finale-avond aan zich voorbij gaan. Jan-Willem Bruins nam de prijs mede namens Ben Walenkamp in ontvangst.

Delen

2 reacties

  1. Een terechte winnaar. Met zoveel bijzondere gedichten, schrijf/schilderstijlen en multicultureels op de muren, is Leiden nog mooier geworden. Van harte gefeliciteerd. Gert-Jan Cornel

     

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline