Voor de vierde keer genomineerd en nu eindelijk ook echt winnaar van de Zilveren Veer Cultuurprijs: De mensen van de Stichting TEGEN-BEELD met rechts voorzitter Piet van Veen en naast hem Jan-Willem Bruins. (Foto's: Chris de Waard).

Stichting TEGEN-BEELD winnaar Zilveren Veer

Drie keer eerder waren ze genomineerd en dinsdagavond was het dan eindelijk raak. Na hun vierde nominatie voor de Zilveren Veer Cultuurprijs ging de Stichting TEGEN-BEELD, bekend van de muurgedichten in Leiden, er met de eerste plaats vandoor. TEGEN-BEELD stopt het geldbedrag van 3500 euro in een fonds voor de restauratie van de gedichten.

Tweede werd de Leidse Video- en Smalfilm Liga die overigens door het publiek op nummer 1 was gezet. De vakjury gaf echter zoveel punten aan de Stichting TEGEN-BEELD dat die uiteindelijk de Zilveren Veer in ontvangst kon nemen.

Opvallende afwezige bij de prijsuitreiking was Ben Walenkamp. Hij is al sinds jaar en dag de grote drijvende kracht achter de Leidse Muurgedichten, maar was verbolgen dat ze nu al drie keer waren genomineerd zonder te winnen. Voor deze vierde nominatie bedankte hij dan ook en liet de finale-avond aan zich voorbij gaan. Jan-Willem Bruins nam de prijs mede namens Ben Walenkamp in ontvangst.

Leiden tegen-beeld zilverenveer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×