Boete voor foutparkerende fietsers bij station

Fietsers die hun rijwiel niet in de daarvoor bestemde stallingen plaatsen kunnen binnenkort rekenen op een fikse boete. De gemeente past daarvoor de algemene plaatselijke verordening (APV) aan. Het uitdelen van boetes volgt op de al jaren lopende actie “Fiets fout = fiets weg”. Deze levert te weinig resultaat op. Nu kunnen verwijderde fietsen nog gratis worden afgehaald bij een depot van de gemeente. Men hoeft alleen te bewijzen dat men de rechtmatige eigenaar is. Bijvoorbeeld door een passende sleutel van het slot. Vanaf eind januari 2004 gaat het terughalen van de weggehaalde fiets dus ook gepaard met een boete.

Een tweede reden voor de nieuwe werkwijze is volgens burgemeester Lenferink de ‘dubieuze juridische gond’ waarop de gemeente nu fietsen verwijdert en teruggeeft.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×