ChristenUnie bezorgd over tijdelijk onderkomen Lorentzschool

De ChristenUnie in de Leidse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld over de tijdelijke verhuizing van de Lorentzschool. In september werden bouwplannen gepresenteerd, die niet alleen de nieuwbouw van de school behelzen, maar ook de bouw van 42 nieuwe appartementen. Daardoor zal de Lorentzschool tijdelijk ergens anders gehuisvest moeten worden. Het College van Burgemeester & Wethouders heeft hiervoor het Trigon-veld op het oog, maar de ChristenUnie zet daar vraagtekens bij.

Zo vraagt de partij zich af waarom het College voor het Trigon-veld kiest en bijvoorbeeld niet voor het onbebouwde gedeelte van het Roomburgerpark. Verder wil de ChristenUnie weten wat de gemeente gaat doen met jongeren die het Trigon-veld vaak als voetbalveld gebruiken. Bovendien denkt de fractie dat de ruimte simpelweg te klein is. Ten slotte zou de drukte op de Cronesteijnkade, de Van den Brandelerkade en de Zoeterwoudsesingel aanzienlijk stijgen, als gevolg van meer fietsers en geparkeerde auto’s.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×