Jeugdpanel adviseert provincie

Méér waterrecreatie, een jongerenkanoroute, een speciale jongerencamping en een survivalpark; dit zijn slechts enkele van de ideeën die aan de provincie en andere partijen worden gepresenteerd door een aantal jongeren – in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Deze jongeren adviseren de provincie Zuid-Holland over het provinciale beleid en bogen zich over de vraag: “Hoe kan het Land van Wijk en Wouden aantrekkelijker worden voor jongeren?” Het antwoord komt in de vorm van tien uitgewerkte ideeën.

Het Land van Wijk en Wouden is het landelijk gebied tussen Den Haag, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Leiden. Bij veel andere ideeën spelen agrariërs dan ook een belangrijke rol. De jongeren, verenigd in een provinciaal jeugdpanel, willen graag een dag meelopen op de boerderij om kennis te maken met deze bedrijfstak. Het jeugdpanel vindt dat de boer die jongeren een dag bezighoudt op zijn bedrijf, hier ook geld aan zou mogen verdienen.

Lennie Huizer, gedeputeerde Jeugdbeleid: “De jeugdpanels zijn opgezet om het provinciale beleid beter te laten aansluiten op de wereld van jongeren. We zijn nu hard op zoek naar mogelijkheden om hun ideeën te realiseren. Zo willen we bijvoorbeeld graag het idee van een jongerenkanoroute verder uitwerken. Ook kijken we of er bij lopende projecten in het gebied – bijvoorbeeld in de Nieuwe Driemanspolder – meer ruimte kan komen voor waterrecreatie. Zoiets kunnen we echter niet alléén; voor de realisatie van verschillende ideeën zijn we afhankelijk van ondernemers die er brood in zien.”

Op 20 november bespreken de jongeren hun ideeën tijdens de slotbijeenkomst van het jeugdpanel met gemeenten, provincie, waterschappen, ondernemers. De bijeenkomst – presentaties, debat en afsluiting door Lennie Huizer – vindt plaats in het gemeentehuis van Rijnwoude in Hazerswoude-Rijndijk.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×