Hessing opent tentoonstelling maquettes Leidse gebouwen

Wethouder Ruud Hessing (Cultuur) opent donderdag om 14.00u in het Stadhuis van Leiden een tentoonstelling van maquettes van Leidse bouwwerken. De maquettes van de Morspoort, de Morspoortbrug en de Rembrandtbrug zijn vanaf dan te zien in de hal van het Stadhuis. De bouwwerken zijn helemaal op schaal nagemaakt door Berend Bon, die bij de opening aanwezig zal zijn. Bon maakte eerder al een model van de watertoren, dat nu bij NUON staat. Een ander bouwwerkje van zijn hand, is een op schaal nagemaakte versie van de Marekerk. Momenteel werkt Bon aan een model van het Stadhuis zoals het er voor de brand van 1929 uitzag. Zodra de maquette van het stadhuis in december klaar is, krijgt ook dit model een plek in de vitrine in de hal van het Stadhuis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×