Derde lustrum voor Vereniging Jan van Hout

De Vereniging Jan van Hout, vereniging van vrienden van het Gemeentearchief voor Leiden en omstreken, bestaat in 2003 vijftien jaar. Dit derde lustrum wordt gevierd op zaterdagmiddag 22 november met een symposium onder de titel ‘Je weet niet wat je ziet’. Visuele bronnen in het Gemeentearchief Leiden en omstreken. Met twee lezingen en enkele workshops zal een indruk gegeven worden van de rijkdom aan beeldmateriaal die in archieven als het Leidse te vinden is. Naast het vinden gaat het om het verantwoord gebruik van dit materiaal als historische informatiebron.

Sprekers zijn: Jan van Rosmalen, beheerder van de audiovisuele collectie van het Gemeentearchief (over het bezit van het Leidse archief) en dr. Charles van den Heuvel, als onderzoeker en conservator verbonden aan de Universiteit van Maastricht en aan de Leidse Universiteitsbibliotheek (Historische kartografische bronnen en digitale stadsplattegronden).

De workshops worden geleid door Jan Dröge, bouwhistoricus (Bouwtekeningen en foto’s), Arjan Honkoop van het Leids Audio Visueel Archief (Bewegende beelden), Jan van Rosmalen en Cor Smit, historicus (De Prentverzameling van het Gemeentearchief als bron voor de sociale geschiedenis) en Ed van der Vlist, historicus (Het Straetbouc en het Waterbouc van Salomon van Dulmenhorst, circa 1585-1595).

Het symposium wordt gehouden in het Gemeentearchief aan de Boisotkade 2a in Leiden, vanaf 13.00 uur. Opgave is mogelijk bij het secretariaat van de Vereniging Jan van Hout, Postbus 16113, 2301 GC Leiden of per e-mail: secretariaat@janvanhout.nl. Meer informatie op //www.janvanhout.nl/.

Leiden janvanhout


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×