Wouter Bos bezoekt Leidse buurtwinkel

PvdA-leider Wouter Bos bezoekt aanstaande zaterdag rond 11.15u de buurtwinkel van Bram en Cora van der Laan op de hoek Hansenstraat/Raamstraat in Groenoord. Daarna volgt er een gesprek over het verdwijnen van buurtwinkels uit de Leidse wijken, de daarmee gepaard gaande negatieve ontwikkelingen en mogelijke oplossingen. Aanleiding voor het bezoek is de notitie ‘Op de kleintjes letten’ van de Leidse PvdA-fractie, waarin Liesbeth Hesselink de noodklok luidt over het voortbestaan van de buurtwinkels in Leiden.

De PvdA hecht een grote waarde aan buurtwinkels aangezien zij belangrijke sociale functies vervullen in de wijk: ouderen kunnen langer op zichzelf en in hun eigen buurt blijven wonen en de winkels vormen vaak de ontmoetingsplaats in de wijk. Ten slotte vormt een buurtwinkel ook vaak de oren en ogen van de wijk: ongewone zaken worden snel opgemerkt. Dit komt de veiligheid van de buurt te goede.

Voordat alle buurtwinkels verdwenen zijn, moet er volgens de PvdA gezocht worden naar creatieve alternatieven of opvolgers, zoals een loket van een woningbouwvereniging, een postkantoortje, een pinautomaat of een frontoffice van een zorgaanbieder in de winkel. Ook het integreren van een wijkservicepunt in de winkel behoort tot de mogelijkheden.

De PvdA vindt dat de gemeente Leiden initiatieven moet ondersteunen om tot alternatieve buurtwinkels te komen en hoopt in 2004 met een eerste experiment te kunnen beginnen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×