Wethouder Buijing reikt Cornelis Joppensz-beeldje uit

Akke Timmermans-Kuiken heeft vanmiddag uit handen van wethouder Hans Buijing het Cornelis Joppensz-beeldje ontvangen. Mevrouw Timmermans-Kuiken krijgt de onderscheiding vanwege haar bijzondere inspanningen als voorzitter van het bestuur van de Leidse Welzijnsorganisatie. Ze nam het voorzitterschap in 1995 op zich. Gedurende haar acht jaar als bestuursvoorzitter, heeft ze met haar enorme inzet de organisatie nieuw leven ingeblazen. De uitreiking vindt plaats in het gebouw van de Leidse Welzijnsorganisatie aan de Breestraat 117 in Leiden.

Het Cornelis Joppensz-beeldje is een gemeentelijke onderscheiding voor externe relaties en wordt toegekend aan personen die zich langdurig voor een speciale zaak of op een bepaald terrein dienstbaar hebben gemaakt Cornelis Joppensz was de Leidse weesjongen, die in 1574 in de belegerde stad het eerste teken van de bevrijding bracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×