Leidenaren geven mening in stadsenquête

De gemeente Leiden heeft dit jaar 2500 Leidenaren ondervraagd voor de jaarlijkse stadsenquête. Met deze enquête beschikt Leiden over een instrument dat jaarlijks een schat aan gegevens oplevert over de meningen van burgers.

Uit de enquêtes blijkt dat de gemeentelijke dienstverlening er afgelopen jaar op vooruit is gegaan. Bovendien zien de Leidenaren voor het eerst sinds twee jaar hun inkomenspositie verslechteren. Wellicht volgt daaruit dan ook dat 25% van de Leidenaren financieel net rond komt en 10% (zeer) moeilijk kan rondkomen. Verder geeft 60% te kennen op z’n minst een beetje last van zwerfafval te hebben, maar toch vindt bijna de helft van de Leidenaren dat de stad schoner is geworden. Eveneens 60% van de Leidenaren is voorstander van een burgemeestersreferendum.

Advertentie

Leiden stadsenquete


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×