Expositie van Arjenne Fakkel in stadhuis

Nog t/m 5 januari 2004 is – tijdens kantooruren – in de vitrines van de bibliotheek van het stadhuis een expositie van werk van de Leidse kunstenaar Arjenne Fakkel te zien. De expositie ‘Ik zie ik zie, zie jij dat ook?’ laat een bijzonder boek zien waar Fakkel bijna een jaar aan gewerkt heeft.

 

De kleurige platen zijn eerst door haar getekend, toen uit linoleum gesneden en vervolgens heeft ze de linosneden zelf gedrukt met een ‘Heidelberg degelautomaat’ (een oude drukpers), op 330 grams Ivoorkarton; een arbeidsintensief, ambachtelijk werk! Het boek is gedrukt in een oplage van 137 en voor €100 te koop in het atelier van Arjenne Fakkel, Zandstraat 10.

Arjenne Fakkel is beeldend kunstenaar en illustrator en exposeert in binnen en buitenland. Haar boeken bevinden zich in de collectie van het museum van het boek ‘Meermanno Westreenianum’ in Den Haag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×