2,5 Jaar cel voor dader miljoenenroof Legermuseum

Tegen de 37-jarige Leidenaar die wordt verdacht van de miljoenenroof uit het Legermuseum in Delft is vandaag 30 maanden celstraf geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat meldt RTV West. Het OM eiste ook dat hij voor zes jaar geen functie als conservator meer mag aanvaarden. De man zou van 1997 tot 2003 honderden prenten, tientallen aquarellen en schetsen en boeken en schilderijen uit de museumcollectie hebben ontvreemd.

De verduistering van de museumstukken kwam in april aan het licht. De man bekende tijdens de rechtszitting dat hij de stukken voor een lage prijs aan vrienden doorverkocht. De rechter doet op 16 december uitspraak.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×