Smits-Clifford ontvangt Jan van Houtpenning

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de Jan van Houtpenning toe te kennen aan mevrouw Smits-Clifford. In november sloot zij, als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Leiden, ‘haar’ allerlaatste huwelijk. De uitreiking vond dinsdag plaats om 16.45 uur in de Burgerzaal van het stadhuis. Mevrouw Smits heeft na 27 jaar in totaal 4.636 voltrekkingen geleid.

Ze was dan ook een veelgevraagd ambtenaar. Er waren perioden dat rond 30% van alle huwelijken die in Leiden plaatsvonden door haar werden voltrokken. De wijze waarop zij dat deed, heeft in grote mate bijgedragen aan de grote vraag naar haar diensten. In de meeste gevallen zocht zij het aanstaande bruidspaar voorafgaande aan het huwelijk thuis op. Mevrouw Smits was altijd graag bereid om in te vallen bij ziekte of afwezigheid van collega?s. Zij was dan ook grotendeels verantwoordelijk voor de positieve waardering voor het trouwen in Leidse stadhuis.

De Jan van Houtpenning is een onderscheiding voor ambtenaren, die zich gedurende een lange reeks van jaren hebben onderscheiden door bijzondere toewijding aan hun taak.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×