JOVD Leiden organiseert Philippe Broodlezing

De Leidsche afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) herdenkt jaarlijks het in het harnas gestorven VVD-kamerlid Mr. Phillipe Brood. Op 11 december 1999, slechts enkele maanden voor zijn overlijden, sprak de Leidenaar nog voor de JOVD over het reilen en zeilen van een afdeling. Mede dankzij deze impuls werd de JOVD afdeling Leiden en omstreken destijds nieuw leven in geblazen. De schok van zijn overlijden was zo groot dat besloten werd om jaarlijks rond de 11e december een lezing te houden die zijn naam draagt. De afgelopen jaren hebben diverse sprekers van een zelfde eloquent en filosofisch kaliber als Brood zelf, hun bijdrage geleverd en dit maal zal Adjiedj Bakas, persoonlijke vriend van Brood, communicatief management deskundige en actief VVD-er, de fakkel overnemen.

De titel van de lezing luidt “toekomst van de herkomst”. De heer Bakas zal demografische problematiek zoals vergrijzing, migratie en de daarbij horende verschuivingen in de maatschappelijke machtsverdeling de revue laten passeren. Als lid van de stichting Talleyrand, een organisatie die zich richt op politieke discussies waar Mr. Philippe Brood zelf ook deel van uitmaakte, is Drs. Bakas niet alleen op de hoogte van de (politieke) ideeëen van Mr. Brood, maar was hij ook goed bevriend met hem. De afgelopen jaren was de lezing een groot succes, mede dankzij respectabele sprekers zoals Henk Kamp, minister van Defensie, Hans van Baalen, VVD-kamerlid en enkele andere afgevaardigden van stichting Talleyrand. Dit jaar zal die traditie met verve door Drs. Bakas voortgezet worden. De lezing, die om 19:45u zal aanvangen in de achterzaal van Stadscafé van de Werff (steenstraat 2 te Leiden), is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ongeacht politiek ideaal of lidmaatschap. Het zal een lezing worden met een breed scala aan onderwerpen dat op hoog niveau besproken zal worden. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om vragen aan hem te stellen, tijdens de lezing of onder het genot van een drankje na afloop.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×