Casper Faassen overhandigt een van zijn zeefdrukken aan staatssecretaris van Cultuur, Medy van der Laan. (Archieffoto: PR).

Leidse kunstenaar in finale "Kunstenaar van het Jaar"

Afgelopen maandag zijn de acht finalisten bekend gemaakt voor de verkiezing van “Kunstenaar van het Jaar 2003“. Bij die acht finalisten zit ook Leidenaar Casper Faassen. Tijdens het Nationale Kunstgala, op dinsdag 16 december 2003 in de Jaarbeurs te Utrecht, wordt uit de finalisten de Kunstenaar van het Jaar gekozen.

De Leidse kunstenaar Faassen staat in de finale met Karel Appel, Corneille, Emeke Buitelaar, Toos van Holstein, Riekus, Jacques Tange en Tinkebell. Naast de felbegeerde titel ‘Kunstenaar van het Jaar’ sleept de winnaar ook een cheque ter waarde van 10.000 euro in de wacht.

De acht finalisten zijn uit de bus gekomen na een landelijke stemming. Museumdirecteuren, kunsthistorici, artconsultants, conservatoren, directeuren van instellingen voor kunsteducatie, galerie-eigenaren, kunstenaars zelf en zeker niet op de laatste plaats kunstliefhebbers brachten hun stemmen uit in verschillende stemrondes. Die stemrondes resulteerden in een lijst van 100 genomineerden, en uiteindelijk tot de lijst van 8 finalisten.

Voorafgaand aan de finale exposeert een groot aantal van de 100 genomineerde kunstenaars hun werk. Deze ”Top Art expositie’ is te bezichtigen van 12 tot en met 16 december in de Jaarbeurs.

“Deze verkiezing betekent voor mij de kroon op een heel bijzonder jaar”, aldus de 27-jarige Faassen. “Het is amper een jaar geleden dat ik besloot mij volledig op de kunst te concentreren. Als ik terugkijk wat er dit jaar allemaal is gebeurd, dan besef ik dat ik daadwerkelijk mijn droom aan het leven ben.”

In november exposeerde Faassen als ‘nazaat van Rembrandt’ in Huis ter Duin tijdens het Rembrandtgala. Dit was een maand nadat hij het eerste exemplaar van de zeefdrukken, gemaakt in opdracht van het ministerie van OCW, overhandigde aan staatssecretaris van cultuur Medy van der Laan. Voeg daaraan toe de verschillende exposities in binnen- en buitenland en je mag spreken van een bijzonder jaar.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×