VVD-website tegen overlast groot succes

“We hebben al 125 reacties gehad en bijna allemaal uit Leiden.” VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange is wildenthousiast over de oogst van de website overlastinleiden.nl/ die zijn partij afgelopen donderdag lanceerde. Via de website kunnen inwoners van Leiden hun beklag doen over brommeroverlast en scooterterreur.

Ook kunnen oplossingen worden aangedragen. De VVD wil met de resultaten medestanders vinden binnen de Leidse raad voor een veel strengere aanpak van de brommervandalen. Daar lijkt de partij nu al in geslaagd. De PvdA pleit, net als de liberalen, voor een keiharde aanpak, waarbij een brommer of scooter ‘naar Rotterdams voorbeeld’ bij de tweede overtreding in beslag wordt genomen en wordt vernietigd.

In Rotterdam is de politie afgelopen zomer begonnen met een offensief tegen overlast veroorzakende scooterrijders. Deze Aanpak Scooter Overlast (ASO) leverde in zes weken tijd 1455 processen-verbaal op. Begin december oordeelde de kantonrechter in Rotterdam dat de politie gerechtigd is om een scooter bij de tweede overtreding ‘blijvend uit het verkeer te nemen’. De poll op de Leidse overlastsite is in een week tijd meer dan 1200 keer ingevuld. Een flink deel van die stemmers maakt duidelijk dat er geen overlast wordt ervaren door brommers. Uit de statistieken van de website heeft de VVD inmiddels achterhaald waar die reacties vandaan komen. Op een aantal websites voor brommer- en scooterfans staan oproepen om te stemmen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×