Hoge eisen tegen daders moord Leidse ondernemer

Tegen drie verdachten van de moord op de 60-jarige Leidse zakenman Jan van der Krieke zijn voor de Haagse rechtbank lange gevangenisstraffen geëist. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Een 30-jarige Bulgaar die bekende op 10 mei dit jaar de moord te hebben gepleegd in wasserij Ozon op industrieterrein Roomburg, hoorde 16 jaar tegen zich eisen. Twee andere verdachten, een 28-jarige Turk en een 32-jarige Leidenaar die onder één hoedje speelden met de vermoedelijke opdrachtgever voor de moord, gaan als het aan de officier van justitie ligt 18 jaar de cel in.

De vermoedelijke opdrachtgever, een 38-jarige Alphenaar die de wasserij overnam van Van der Krieke, stond dinsdag terecht. De eis tegen hem is nog niet bekend.

De Bulgaar kreeg voor de moord 5200 euro van de eigenaar van de wasserij, beweerde de huurmoordenaar tijdens de rechtszitting. Hij was via een tussenpersoon uit Bulgarije, die illegaal in de wasserij werkte, in contact gekomen met de Alphense eigenaar.

Na een aantal gesprekken in april dit jaar in Utrecht en Den Haag, werd besloten Van der Krieke voor 25.000 euro uit de weg te ruimen. Vijfduizend vooraf en 20.000 na de klus. Van der Krieke had de wasserij in 2000 verkocht aan de Alphenaar, maar de zaken gingen slecht. Bij een faillissement zou de wasserij weer in handen van Van der Krieke vallen, die als zakelijk adviseur aan het bedrijf was verbonden, zo omschreef de officier van justitie het motief voor de huurmoord.

Advertentie

Leiden krieke


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×