Wethouder Van der Sande overhandigt de eerste oproep om het illegaal dumpen van afval te melden aan een inwoonster van de Hansenstraat.

Gemeente vraagt burger illegaal afval te melden

Afgelopen donderdag overhandigde wethouder Rogier van der Sande aan een inwoonster van de Hansenstraat de eerste oproep om het illegaal dumpen van afval bij wijkcontainers te melden. “De ergernis over rommel rondom wijkcontainers wordt door burgers en de gemeente gedeeld. Na het uitbreiden van de voorzieningen en het geven van extra informatie over de Leidse afvalregels, wordt vanaf nu ook de actieve medewerking van inwoners van Leiden gevraagd,” aldus de wethouder.

Alle inwoners van Leiden krijgen een boekenlegger in de bus met daarop de oproep om het dumpen van illegaal afval rond wijkcontainers te melden. Zij kunnen dit doen door direct als zij het zien gebeuren het Servicepunt Woonomgeving te bellen (071-5165501, werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur) of te mailen (via www.leiden.nl/woonomgeving, 7 dagen per week, 24 uur per dag).

De gemeente wil met deze nieuwe stap de overlast van illegaal gedumpt afval rond wijkcontainers nog verder terugdringen. De actie maakt deel uit van het project ‘Leiden ruimt op!’. Onder die noemer zet de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen in om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×