Leidse dichter signeert bij Boekhandel De Kler

Vanavond zal de Leidse dichter en auteur Paul Groenendaal zijn kersverse debuutroman ‘Noodzakelijk Boek’ signeren bij Boekhandel de Kler aan de Breestraat 161. De signeersessie duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

In een droom stuurt zijn overleden moeder Jacob Philippo naar Palermo om een boek te schrijven, wat hij doet. Hij is daar ellendig van eenzaamheid en kickt er af van de drugs en worstelt met de drank. Hij wroet rond in zijn herinneringen, probeert iets te begrijpen van zijn eigen roerselen en gektes, schrijft brieven, tracht mensen in zijn verhaal te verdoezelen, put uit dagelijkse ervaringen in een land waar hij de taal niet spreekt, leest boeken over filosofie en verwerkt alles tot een min of meer samenhangende tekst. Dan slaat de depressie toe en omdat zijn liefde van dat moment de relatie beëindigt wegens agressie, belandt hij in de gevangenis.

Paul Groenendaal (1938) was werkzaam als boekverzorger en typograaf. Boeken en boekdrukkunst bleven ook na zijn professionele periode zijn grote liefde. Hij begon als 17-jarige gedichten te maken en publiceerde enkele bundels. Paul Groenendaal is bekend als motor/nestor van Attitude en later het Leids Dichtergilde, dat inmiddels vijf jaar bestaat en al vele publicaties en optredens op haar naam heeft staan.

Naast kortademig werk, gedichten, politieke schrijfsels en grafische artikelen wilde Paul Groenendaal al jarenlang een roman schrijven. In 2002 verbleef de auteur drie maanden op Sicilië om zijn aanzetten vorm te geven. Het boek is een mengvorm geworden waarin autobiografie, fictie en ‘Wahrheit und Dichtung’ zijn vermengd tot een indringende autobiografische roman.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×