'Watertaxi geen oneerlijke concurrentie"

De door de gemeente gesubsidieerde watertaxi die de Stichting Stadsparkeerplan Leiden sinds enkele jaren exploiteert, is geen oneerlijke concurrentie voor de rederijen in Leiden. Dat zegt SSL-directeur Chris Verplancke naar aanleiding van alle commotie die is ontstaan, doordat Leidse rederijen er bij de gemeente op aan blijven dringen de watertaxi’s te schrappen. “We krijgen alleen een garantiesubsidie, als er geld overblijft gaat dat zelfs naar de gemeente.”

Tussen de SSL en de gemeente is afgesproken dat een batig saldo in het parkeerfonds van de gemeente wordt gestort. Ook bestrijdt Verplancke dat de boten niet in orde zouden zijn: “De Watertaxi voldoet aan alle wettelijke eisen”.

Advertentie

Leiden watertaxi


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×