'Watertaxi geen oneerlijke concurrentie"

De door de gemeente gesubsidieerde watertaxi die de Stichting Stadsparkeerplan Leiden sinds enkele jaren exploiteert, is geen oneerlijke concurrentie voor de rederijen in Leiden. Dat zegt SSL-directeur Chris Verplancke naar aanleiding van alle commotie die is ontstaan, doordat Leidse rederijen er bij de gemeente op aan blijven dringen de watertaxi’s te schrappen. “We krijgen alleen een garantiesubsidie, als er geld overblijft gaat dat zelfs naar de gemeente.”

Tussen de SSL en de gemeente is afgesproken dat een batig saldo in het parkeerfonds van de gemeente wordt gestort. Ook bestrijdt Verplancke dat de boten niet in orde zouden zijn: “De Watertaxi voldoet aan alle wettelijke eisen”.

Leiden watertaxi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×