Minderjarige opgepakt voor beroving

De politie heeft gisteren een 15-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van beroving. De jongen wordt ervan verdacht op woensdag 3 december met twee, nog onbekende, anderen een mobiele telefoon van een 14-jarige plaatsgenoot te hebben weggenomen. De drie ‘leenden’ eerst de aansteker van de 14-jarige. Tijdens de woordenwisseling die ontstond toen ze deze niet terug wilden geven, werd het slachtoffer ook van zijn mobiele telefoon beroofd. De verdachte kon aan de hand van de verklaring van het slachtoffer worden aangehouden op de Beestenmarkt. Het onderzoek naar de twee andere verdachten wordt nog voortgezet. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 (lokaal tarief).

Bij de politie zijn afgelopen dinsdag twee aangiften van pogingen tot beroving gedaan. Even voor 20.00 uur werd een 71-jarige Leidse op de Antonie Duycklaan in de rug geduwd. De vrouw kon nog net overeind blijven, maar werd toen door een man beetgepakt. Na een korte woordenwisseling kon de vrouw los komen en is de man er met nog twee andere mannen vandoor gegaan in de richting van Oegstgeest. Een van hen was met de fiets.

Op de Middelweg vond omstreeks 20.10 uur ook een poging tot beroving plaats. Een 54-jarige Leidse werd bij haar woning van achteren benaderd door een man. De man rukte haar tas uit haar handen en ging er vandoor. De Leidse zette samen met een buurman direct de achtervolging in, waarna de dader de tas weggooide. Op de Nieuwe Rijn kreeg de buurman de dader nog te pakken, maar liet hem gaan toen bleek dat hij verder geen spullen meer had van de vrouw.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×