Op veel plaatsen werden bushokjes compleet vernield. Ook ander straatmeubilair moest het ontgelden. Hoeveel schade er afgelopen nacht is aangericht, is nog niet bekend. (Foto: Chris de Waard).

40 aanhoudingen tijdens jaarwisseling

De Leidse politie heeft tijdens de viering van oud en nieuw 40 mensen aangehouden. Zij worden verdacht van onder andere vernieling, mishandeling en bedreiging. Bovendien bluste de brandweer ongeveer tachtig illegale vreugdevuren. Op de vier locaties waar vreugdevuren waren toegestaan, zijn er geen problemen ontstaan. Ondanks een relatief rustig verloop van de jaarwisseling, werd een groot aantal bushokjes, verkeersborden en ander straatmeubilair vernield.

In de Kneppelhoutstraat werd tijdens de jaarwisseling rond middernacht een vrouw overvallen in haar woning. Twee onbekende mannen bedreigden de vrouw en doorzochten vervolgens haar huis. Nadat de mannen vertrokken waren, heeft de vrouw een buurman gewaarschuwd, die de politie inlichtte.

Leiden jaarwisseling0304


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×