Aanhoudingen na beledigingen

Enkele aanhoudingen die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden, hadden te maken met beledigingen aan het adres van de betrokken agenten.

Rond 01.00u belemmerde een groep van ongeveer dertig personen de aanhouding van iemand, die betrokken was bij het stoken van een vreugdevuur op de Trompstraat. Een 53-jarige Leidenaar werd als gevolg daarvan aangehouden wegens belediging van de politie.

Omstreeks 23.00u werd op de Joke Smitstraat een 36-jarige Leidenaar aangehouden vanwege het schoppen van een politieagent. Medewerkers van de gemeente Leiden wilden een geblust vreugdevuur opruimen, toen er een steen naar hun auto werd gegooid. Toen de chauffeur van de auto de menigte daarop aansprak, werd hij bedreigd door de verdachte, die zijn woede daarna afreageerde op een agent die tussenbeiden kwam.

Op het Ina Boudier Bakkerplein schold om 02.00u vannacht een Leidenaar de politie uit, nadat tot twee keer toe een illegaal vuurtje was gedoofd. De man werd gearresteerd.

Advertentie

Leiden jaarwisseling0304


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×