SP organiseert filmavond over fascisme

De Leidse afdeling van de SP organiseert op 15 januari een filmavond voor alle belangstellenden die ontspanning willen combineren met een politieke discussie over fascisme. Op de avond zal de film ‘Una Giornata Particulare’ (‘een bijzondere dag’) worden vertoond. De film gaat over de historische datum 8 mei 1939, waarop heel Rome uitloopt om getuige te zijn van de ontmoeting tussen Hitler en Mussolini.

Sommigen blijven echter thuis, zoals Antonietta, moeder van zes kinderen. Bij toeval komt ze in het gebouw waar ze woont een man tegen, die ook niet is gaan kijken. Het is de homoseksuele journalist Gabriele, een veertiger die vanwege zijn seksuele voorkeur niet getolereerd door het bewind van Il Duce. Tussen die twee ontvouwt zich een ongewone relatie. Pikant detail is dat een van Antonietta’s dochters wordt gespeeld door Allessandra Mussolini, zelf politiek actief.

Vanuit de gedachte dat kennis over geschiedenis bijdraagt aan inzicht in de hedendaagse problematiek, wordt een discussie gevoerd met de vraag of deze speciale film een relatie heeft met de problemen van hier en nu. De film begint om 20.30u en de discussie om 22.15u. De avond vindt plaats in de Speer, Marnixstraat 18 in Leiden. Toegang is gratis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×