"Jaarwisseling redelijk verlopen, maar niet optimaal"

De jaarwisseling in Leiden is redelijk, maar niet optimaal verlopen. Dat zei burgemeester Lenferink dinsdagavond bij een terugblik op het verloop van de oud en nieuwviering in Leiden. Vooral het enorme aantal bushokjes dat tijdens de jaarwisseling sneuvelde noemde hij onaanvaardbaar: “Dat kan je niet tolereren”. Ook waren er veel te veel illegale vuren in de stad. Wethouder Geertsema was ook niet tevreden: “Maar het ging wel beter dan voorgaande jaren”.

Voor komende jaarwisseling wil hij dat de LWO iets voor de jeugd organiseert. Voor de Stevenshof waren vooral lovende woorden. Lenferink: “Het is daar verbazingwekkend goed verlopen. Dat is mede te danken aan de inzet van Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer (Leefbaar Leiden) en Henny Keereweer (Wijkraad Stevenshof).” Leefbaar Leiden hield vervolgens een pleidooi om dit jaar ook in andere wijken met jongeren in contact te treden om zo ongeregeldheden te voorkomen.

Burgemeester Lenferink vond ook dat het contact met de wijk een speerpunt moet worden: “Veel contact helpt om ‘on speaking terms’ te blijven met zo’n buurt. En dan niet alleen kort van te voren, maar preventie door het hele jaar door veel mensen in de stad te hebben om contact te houden.

Filip van As van de ChristenUnie had zich geergerd aan de ‘klungelige’ manier waarop de gemeente was omgegaan met de vergunningen voor vreugdevuren. “Dat gedoe met vergunningen die dan door de gemeente werden aangevraagd en later werden overgedragen. En eerst wel en toen weer geen vuur in de Stevenshof. Ik heb het allemaal met stijgende verbazing gevolgd,” aldus Van As die een deel van de onduidelijkheid toeschreef aan het feit dat zowel de burgemeester als wethouder Geertsema over ‘veiligheid’ gaan. Hij hield dan ook (opnieuw) een pleidooi om de portefeuille ‘veiligheid’ bij één persoon onder te brengen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×