Koffiehuis Faris weer open

Koffiehuis Faris aan de Maresingel is weer open. Eind november vorig jaar deed de politie er een inval, waarbij een hoeveelheid drugs in beslag genomen werd. Ook miste het koffiehuis allerlei vergunningen. Half december liet de gemeente weten dat burgemeester Lenferink aan de hand van de uitkomsten van het juridische onderzoek zou besluiten of Faris voor bepaalde of onbepaalde tijd gesloten zal worden. CDA-raadslid Linda Lieverse wees er dinsdagavond op dat het theehuis alweer geruime tijd open is en dat er een nieuwe eigenaar zou zijn. Burgemeester Lenferink wilde niet vertellen of het theehuis alsnog dicht moet: “Op korte termijn neem ik een definitief besluit,” aldus de burgemeester.

Mogelijk blijft het theehuis inderdaad open. De naam Faris is van de gevel verdwenen en als er inderdaad een nieuwe eigenaar is, kan de zaak onder voorwaarden openblijven. Een soortgelijke kwestie speelde vorig jaar bij een café aan de Zijlsingel.

Leiden Coffeeshop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×