Koffiehuis Faris weer open

1

Koffiehuis Faris aan de Maresingel is weer open. Eind november vorig jaar deed de politie er een inval, waarbij een hoeveelheid drugs in beslag genomen werd. Ook miste het koffiehuis allerlei vergunningen. Half december liet de gemeente weten dat burgemeester Lenferink aan de hand van de uitkomsten van het juridische onderzoek zou besluiten of Faris voor bepaalde of onbepaalde tijd gesloten zal worden. CDA-raadslid Linda Lieverse wees er dinsdagavond op dat het theehuis alweer geruime tijd open is en dat er een nieuwe eigenaar zou zijn. Burgemeester Lenferink wilde niet vertellen of het theehuis alsnog dicht moet: “Op korte termijn neem ik een definitief besluit,” aldus de burgemeester.

Mogelijk blijft het theehuis inderdaad open. De naam Faris is van de gevel verdwenen en als er inderdaad een nieuwe eigenaar is, kan de zaak onder voorwaarden openblijven. Een soortgelijke kwestie speelde vorig jaar bij een café aan de Zijlsingel.

Delen

1 reactie

  1. Volgens het handelsregister heet Faris nu Saada. Van de&nbsponderneming is de handelsnaam is gewijzigd per 7 mei 2003. Dat is dus al even geleden.

    Op die datum is ook 1 van de 2 vennoten (was toen een vof) opgestapt en is 1 van de 2 (nu een eenmanszaak) verder gegaan.

    Of de wijzigingen moeten nog bij de kvk doorgegeven worden natuurlijk. Formeel is in ieder geval dezelfde persoon nog steeds aansprakelijk.

     

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline