Lenferink: 'Politie-inzet bij Chill Out was gerechtvaardigd'

De enorme inzet van politie, Mobiele Eenheid en hondenteams bij de inval in café Chill Out in de Lange Scheistraat afgelopen zaterdag was niet overdreven. Dat antwoordde burgemeester Lenferink dinsdagavond in de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid op vragen van GroenLinks en het CDA. De partijen vroegen zich af of het allemaal niet erg overdreven was, nu de ‘buit’ bij de inval slechts uit een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs bestond.

Volgens burgemeester Lenferink was de politiemacht nodig omdat het Openbaar Ministerie, dat de actie had afgekondigd, een hele reeks aanwijzingen had dat het flink mis was in café Chill Out. “Er was veel informatie over regelmatige overtredingen van de wapen- en de opiumwet. De Officier van Justitie wilde een forse actie. Je weet vooraf immers ook nooit wat je aan zult treffen”.

Nu er bij de inval vrijwel niets is gevonden, ziet burgemeester Lenferink ook geen aanleiding om het café te sluiten. Ook is er inmiddels een gesprek met de eigenaar geweest om over de toekomst te praten. Die heeft onlangs zijn eigen veiligheidsmaatregelen ook al verscherpt. Zo zijn er drie portiers die gasten fouilleren, is er een pasjessysteem ingevoerd en zijn er detectiepoortjes geplaatst. Volgens Lenferink zijn er dan ook geen aanwijzingen dat de eigenaar van Chill Out zelf betrokken is bij de wapen- en drugsdelicten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×